Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

pátek 28. července 2017

Historicko prírodovedná exkurzia BETLIAR - 7.6.2017



Cieľ podujatia:
Cieľom našej exkurzie bolo spoznať historickú a prírodnú pamiatku v našom regióne - BETLIAR. Naučiť sa niečo z našej dávnej histórii. Deti si vyskúšali ako sa majú správať v Gombaseckej jaskyni.

Program podujatia: V rámci spoznávania regiónu sme sa s deťmi dňa 7. 6. vybrali spoznávať krásy Slovenska v našom okolí. Vybrali sme si kaštieľ Betliar a Gombaseckú jaskyňu, ktorá je zapísaná v UNESCO. Naše kroky najprv viedli do kaštieľa. Deťom sa tam páčili nielen pamiatky a nádherná knižnica ale aj park a zaujímavý vodopád. Dozvedeli sa niečo z našej histórie a nezabudli si nakúpiť aj nejaký suvenír, ktorý im túto exkurziu bude pripomínať. Veľmi nadšení boli aj z jaskyne. Videli rôzne kvaple ktoré im pripomínali čo to zo skutočného života. Napríklad ucho, srdce, sopku... a zažili na vlastnej koži čo je to úplná tma. Po vypnutí svetiel im naozaj nebolo všetko jedno. Samozrejme plní krásnych zážitkov si každý kúpil niečo na pamiatku a vyrazili sme na cestu domov. 
 "Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže."

Žádné komentáře:

Okomentovat