Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

čtvrtek 31. prosince 2020

16. október - Svetový deň výživy

Cieľom zdravej výživy je zlepšiť naše zdravie a udržať ho čo možno najdlhšie. Pri dodržiavaní správneho pitného režimu je dôležité piť pravidelne počas celého dňa, a to najmä čisté vody, minerálky či nesladené čaje. Vypiť denne by ste mali 2 až 3 litre tekutín, pokiaľ však vynaložíte viac námahy, a teda sa aj viac potíte, musíte aj vypiť viac. Perlivé vody s vysokým obsahom CO2 vám môžu zvýšiť tlak a spôsobiť tráviace problémy, takže pozor na ne!

 Zdravá výživa aj výbornou prevenciou proti rôznym chorobám. 

Zdravá výživa aj výbornou prevenciou proti rôznym chorobám, či už srdcovocievnym, alebo dokonca aj rakoviny. A práve toto je dôvodom, prečo by ste mali dodržiavať zdravú výživu. Keď už musí naše telo „bojovať“ s rôznymi neduhmi, a to máme na mysli aj znečistené ovzdušie či chemikálie v jedlách a všetko, čo sa v tele usádza a zanáša ho, aspoň zdravým stavovaním by ste mu mali odľahčiť a zbaviť ho látok, ktoré mu škodia. Naše telo nám túto starostlivosť rado a čoskoro vráti.

Starší žiaci, amaveťáci, pripravili ovocné a zeleninové šaláty. Mladší žiaci vypracovali projekt, kde sa dozvedeli o zásadách zdravého stravovania:

Prvou zásadou je jesť len primerané množstvo potravín. Znamená to neprejedať sa! Jedzte pestrú a vyváženú stravu, ovocie, zeleninu či vlákniny. Naopak, vyhýbajte sa živočíšnym tukom, údeninám a kuchynskej soli. Tú môžete nahradiť koreninami. Vyhýbajte sa tiež osladeným nápojom.







Žádné komentáře:

Okomentovat