Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

sobota 13. listopadu 2021

EXKURZIA ZBOJSKÁ - 9.10.2021

Zameranie: turistika, poznávanie prírody a histórie regiónu. 

Cieľ: • pozorovanie zmien v prírode 

         • pozorovanie prírodných javov, útvarov  

         • sledovanie turistických značiek

         • poznávanie histórie nášho regiónu  

         • pohyb v náročnom teréne 

Program podujatia: Akcia bola zameraná na poznávanie prírodných zvláštností a krás nášho blízkeho regiónu spolu s poznávaním jeho dejín. Lokalita Zbojská ponúka široké možnosti na rozširovanie vedomostí a zručností našich detí. Chodník Jakuba Surovca je náučný chodník, počas zvládnutia deti mali možnosť učiť sa o prírode, flóre a faune regiónu. 

     V tomto období kvitnú jesienky, tak sme sa naučili, že niektoré krásne kvety sú zároveň nebezpečné – prudko jedovaté. Náučný chodník vedie cez tiesňavu, ktorú do skál vyhĺbila rieka, spolu s niektorými jaskyňami. Z histórie ponúkol poznatky o budovaní a fungovaní vyše storočnej železnice, o samotnom Jakubovi Surovcovi, ktorý bol našim obávaným zbojníkom v minulosti. 




 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deti čítali aj krásnu a poučnú povesť o lokalite Remetisko. Samotný pohyb v tiesňave bol náročný – je to ferrata so stupačkami v skalách, zabezpečená oceľovými lanami. Deti zažili adrenalín, radosť zo zvládnutých ťažkostí, takisto sa naučili, že v prírode sa musíme pohybovať opatrne a pomoc od kamaráta sa zíde v každej situácii.

Žádné komentáře:

Okomentovat