Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

pátek 30. prosince 2022

Kúzelná fyzika

 Cieľom „Týždňa vedy a techniky“(TVT), ktorý sa koná na Slovensku každoročne od 7.11.-11.11., je zlepšiť vnímanie vedy a techniky, ich významu a spopularizovať ich v spoločnosti. Podujatia sú určené žiakom základných a stredných škôl. Zapojenie sa žiakov do jednotlivých aktivít umožňuje vzbudiť ich záujem o štúdium vedeckých a technických disciplín.







10.11.2022 sa uskutočnila Kúzelná fyzika, je to zábavno-vzdelávacie predstavenie pásma experimentov s fyzikálnou podstatou a často neočakávaným dejom (fyzikálne kúzla). Jednotlivé experimenty boli vyberané tak, aby zaujali našich žiakov všetkých vekových kategórií. Experimenty nám predvádzal Mgr. Michal Figura. Predstavenie sa našim žiakom veľmi páčilo, aktívne sa zapájali do experimentovania. S úžasom  a niekedy aj s otvorenými ústami sledovali „fyzikálne kúzla“. Zistili, že fyzika je všade okolo nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat