Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

čtvrtek 31. prosince 2020

Európsky týždeň mobility

Aj naše mesto - Rimavská Sobota v spolupráci so spoločnosťou  Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s., sa zapojilo do kampane v rámci Európskeho týždňa mobility a športu, ktorý prebieha na celom Slovensku , s cieľom spopularizovať aj iné formy dopravy ako je individuálna automobilová doprava.

Počas týždňa mobility bude cestovanie v Mestskej hromadnej doprave  v meste Rimavská Sobota zdarma pre všetkých cestujúcich.

     Aj na našej škole v tomto období budú prebiehať rôzne aktivity. Budeme motivovať jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, chodenie či cyklistika. Takto môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

Dopoludnia si žiaci v kvíze  zmerali sily v znalostiach dopravnej výchovy. Kvíz bol zameraný na otázky z dopravných situácií  a dopravné značky. Samozrejme, tí najlepší boli za svoje výsledky odmenený peknými cenami.  No neostalo len  pri teórii. Zmerali sme si sily aj v jazde zručnosti na bicykli. Samozrejme aj tu žiaci museli využiť znalosti z dopravných značiek, aby správne prešli predpísanú dráhu. A darilo sa im. Všetky tieto zručnosti budú môcť využiť priamo v cestnej premávke. Pri jazde samozrejme nezabudli na reflexné prvky, ktoré sú pre cyklistov veľmi dôležité. Na prilbu a reflexnú vestu. Za svoju zručnosť boli všetci odmenení. Ceny boli zakúpené vďaka organizácii Amavet klub Legman 819 s ktorou naša škola dlhodobo spolupracuje  a túto akciu podporuje už niekoľko rokov.

Dôležité však je aj to, že si všetci   spoločne uvedomíme, aké dôležité je chrániť si naše životné prostredie a aspoň jeden deň prísť do školy bez auta!

Ďakujeme všetkým, ktorí túto akciu podporili….

     Ďakujeme všetkým, ktorí cestovanie v MHD využijú, sadnú na bicykel, alebo pôjdu peši  a  prispejú tak k úspešnej realizácii kampane v našom meste.


Žádné komentáře:

Okomentovat