Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

sobota 2. května 2020

Výroba "Hmyzích domčekov" - január - február

     Domček by mal byť v pokojnej časti záhrady, v blízkosti trvalkovej výsadby, ochránený pred silným vetrom a dažďom.  Závesné domčeky je vhodnejšie umiestniť vyššie na stenu alebo oplotenie. Pokiaľ máte v zadnej časti záhrady múr, je vhodné umiestniť viac malých domčekov, niektoré aj na slnku.    
     Domček umiestnite trvalo, neprenášajte ho. Zadnú časť (môže byť aj predná najlepšie s otváracími dvierkami, zabezpečte pletivom. Vtáci by mohli narušiť toto prostredie. Domčeky nečistite, ponechajte naozaj všetko na prírodu. Nečakajte zázraky za pol hodinu. Bude trvať, kým hmyz tento priestor nájde a vyskúša. 
Do tvorenia určite zapojte aj deti. 


Pomôžu Vám s hľadaním vhodného materiálu na výplň domčeka, ktorý nájdete v blízkom lese počas prechádzky alebo aj na záhrade. Hmyzí domček má plnohodnotný význam vtedy, keď je záhrada rôznorodá aj druhovým zložením.

Žádné komentáře:

Okomentovat