Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

sobota 13. listopadu 2021

DEŇ ZEME 22.4.2021

   22.apríl je už od roku 1970 vyhlásený za Svetový deň Zeme. V tento deň sa po celom svete konajú aktivity zamerané v  prospech našej planéty. Tohtoročný sviatok Dňa Zeme je iný, ako boli minulé roky. Tento rok ho žiaľ výrazne ovplyvní koronavírus. 

    Aj napriek tomu sme vo štvrtok  22.4.  venovali celý deň našej Zemi. Našu činnosť sme zamerali na ekoaktivity. Pripravili  sme si celý rad aktivít k ochrane prírody a šetrnému prístupu k nej a nášmu životnému prostrediu. Spoznávali sme  rastliny  a živočíchy, pripomenuli sme si význam včiel v prírode, poznávali sme liečivé rastliny a ich účinky pre naše zdravie. Nezabudli sme ani na význam  recyklácie odpadov. Aby sa teória stala realitou  vysievali a presádzali sme rastlinky do kvetináčov, pozbierali sme odpadky v areáli a okolí školy.

Ďakujeme všetkým z Vás, ktorí ste sa zapojili do pripravených aktivít a pomohli vyčistiť a skrášliť prostredie okolo našej školy.

A na záver krásny citát: 

„ Až keď vyrúbeme posledný strom, otrávime poslednú rieku a zabijeme poslednú rybu, zistíme, že z peňazí sa nenajeme!“




 

Žádné komentáře:

Okomentovat