Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

pátek 30. prosince 2022

Exkurzia - Národný park Slovenský kras

Spoznávanie  prírodných krás Národného parku Slovenský kras a krásy jaskyne Domica. Ochrana národných parkov, pobyt v NP a správanie sa v NP.

V rámci spoznávania prírodných krás  sme sa s deťmi rozhodli navštíviť Národný park Slovenský kras a jaskyňu Domica. Cestovali sme autobusom, čo bol pre deti veľký zážitok. 

Je dôležité, aby deti spoznávali prírodné úkazy, ktoré vytvorila sama príroda. Domica je najznámejšou a najdlhšou jaskyňou Národného parku Slovenský kras.  Mohli sme si pozrieť  vzácne archeologické nálezy, ktoré deti veľmi zaujali. Sprievodkyňa nás oboznámila s podmienkami života ľudí, ktorí v nej žili v dávnych časoch. Jaskyňa je známa aj bohatým výskytom sintrových štítov a bubnov, ako aj početným druhovým zastúpením netopierov. V rámci jaskýň Slovenského a Aggtelekského krasu je zaradená do svetového prírodného dedičstva.

Deťom sa exkurzia veľmi páčila a domov sme odchádzali plní zážitkov a nových poznatkov.

Už teraz sa tešia na ďalšie miesto, ktoré v rámci spoznávania navštívime.


Žádné komentáře:

Okomentovat