Cieľom združenia je rozvoj kolektívnych a individuálnych aktivít, rozvíjať tvorivé schopnosti detí a mládeže vo voľnom čase s plným využitím najnovších poznatkov vedy a techniky. Asociácia napĺňa ciele neformálneho vzdelávania detí a mládeže v oblasti vedy a techniky.

20. VÝROČIE NÁŠHO KLUBU LEGMAN 819
od 14.novembra 1997 sme členmi AMAVETU

pátek 28. července 2017

Inštalácia hmyzích hotelov - 13.6.2017


















 Cieľ podujatia: Inštalácia hmyzích hotelov v areáli školy,na slnečnom mieste.
Musíme si uvedomiť dôležitosť malých chrobáčikov. Sú súčasťou našej rozmanitej prírody.Svoje úkryty vyhľadávajú v starých stodolách, ktoré boli stavané z nepálených tehál. Práve v súčasnosti dochádza k búraniu týchto budov, čím sa znižuje množstvo úkrytov pre tento hmyz. Môžeme im preto vybudovať náhradné bydlisko.


 Program podujatia: Mnohé druhy užitočného záhradného hmyzu, napríklad lienky, bystrušky či divé včely si len ťažko nájdu úkryty v moderných upravených záhradách. Môžeme im ale vytvoriť rôzne príbytky na úkryt. Okrem prilákania užitočného hmyzu tak získame tiež zaujímavé netradičné záhradné prvky.
Aj my sme v areály školy našli vhodné miesta a tam sme nainštalovali okrem vtáčích búdok aj domčeky pre malý hmyz.Zažili sme pri tom aj veľa srandy.

Žádné komentáře:

Okomentovat